Mening
U zegt het maar: Reactie op vragen over CO2-reductie verkeer

‘Als de heer Wilschut (gemeenteraadslid ChristenUnie, red.) eens de bijbel opzij legt, uit de kerk komt en een keer deelneemt aan het normale leven in Leidschendam-Voorburg dan zal hij zien wat de gemeente heeft aangericht.

Rondom The Mall of the Netherlands staat het verkeer constant vast. Aannames van de gemeente: The Mall trekt geen extra verkeer. Fout 1, zie de constante files. We zijn erop voorbereid op het verkeer. Fout 2, zie de constante files. De N14 wordt aangepast. Fout 3, buiten de gemeente om. Plannen om N14 aan te passen zijn uitgesteld tot 2028. Dan nog de uitvoering. Dus nog minstens 6 jaar verkeersellende.

Zondagavond om 23.00 uur sta je in de file op de Noordsingel. De Heuvelweg is niet veel beter. Waar ik voordat de The Mall er was in 15 minuten van Voorburg naar HMC Antoniushove reed, moet ik nu rekening houden met minstens 30 minuten, soms zelfs langer. Over de N14 hoef ik helemaal niks te zeggen want dat is van hetzelfde laken een pak. De hele dag vast vanaf de A4 tot aan de Heuvelweg.

De gemeente durft ook geen besluit te nemen over een extra brug over de Vliet. Het verkeer in Leidschendam centrum sta ook bijna de hele dag vast. Er is zeker meer verkeer bijgekomen nu de N14 een verkeersellende is.

De Laan van Nieuw Oosteinde wordt gebruikt als afvoerputje voor het verkeer vanuit Den Haag.

Als er werkzaamheden zijn op de A12, of een ongeluk op de A12 gaat al het verkeer via de Laan van Nieuw Oosteinde. Met als de gevolg dat je de wijk Voorburg Noord niet in of uitkomt.

Dankzij de woningbouw in Den Haag Binckhorst durf ik te voorspellen dat het verkeer op de Bernhardlaan en Laan van Nieuw Oosteinde ook drukker zal worden, met files tot gevolg. Waar tegen de gemeente weinig protesteert en alles stilzwijgend ondergaat wat Den Haag doet.

En dan durft meneer Wilschut nog te vragen hoe met de CO2-reductie zit in de gemeente. Ik durf te zeggen zonder berekeningen dat het niet minder is geworden maar eerder meer vanwege alle files in Leidschendam en Voorburg.

Meneer Wilschut zou als een goed christen zich meer om de medemens moeten bekommeren. In plaats van achterlijke vragen te stellen en actief moeten deelnemen aan de beslissingen die door gemeente genomen worden of die wel goed zijn voor de bevolking is Leidschendam-Voorburg.

Maar meneer Wilschut zal wel een paar gebedjes doen, misschien een keer biechten. En dan zal zijn zieltje schoon zijn’.

(J. van Gijzen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter