Nieuws
Bouw jongerenflat; gemeente moet grond verkopen

Voor de bouw van een jongerenflat Vlietweg 3 in Leidschendam, moet de gemeente grond verkopen. De initiatiefnemer 1828 Groep b.v. heeft weliswaar de grond van timmerfabriek Groenewegen in handen doch heeft nog eens 612 vierkante meter gemeentegrond nodig om het plan te kunnen realiseren. Dat blijkt uit een intentieovereenkomst die de gemeente en de groep hebben gesloten.

Uit het stuk blijkt dat er in de jongerenflat ook kantoor- en bedrijfsruimten komen alsmede 300 vierkante meter gezamenlijke ruimten. De kantoor- en bedrijfsruimten zijn op de begane grond gedacht. Er moeten 45 werkplekken door ontstaan. De jongeren wonen op de eerste tot en met vierde etage in appartementen van ongeveer 25 vierkante meter. Twintig procent van de appartementen wordt iets groter: 40 tot 50 vierkante meter.

Het gehele pand wordt vijf etages hoog: zo’n 12,5 meter. De breedte is bijna 17 meter, lengte zo’n 70 meter. Buurtbewoners hebben veel kritiek op de afmetingen van het gebouw dat ze te massaal vinden. Verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer heeft al aangegeven dat het wel lager kan maar dat dan de haalbaarheid van het plan in gevaar komt. In het pand zouden 162 jongeren tussen 18 en 28 jaar een woning moeten vinden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter