Nieuws
De schillenman komt weer even terug in Voorburg

Op zaterdag 17 september maakt ‘de schillenman’ een rondje door de buurt in Oud-Voorburg om op een ludieke manier groenten-en fruitschillen op te halen voor in het wormenhotel. Omdat de schillenman niet langs alle huizen kan gaan in de buurt, is iedereen van harte welkom om tussen 15.00 en 16.00 uur zelf uw schillen in te leveren bij het bij het wormenhotel. Dat is een buurtcompostproject aan de Laan van Haagvliet.

Sinds 2 jaar staat dit wormenhotel op de hoek Laan van Oostenburg/Laan van Haagvliet. Op deze manier draagt de buurt bij aan het verduurzamen van de leefomgeving. 20 huishoudens verzamelen hun GFT en brengen dat wekelijks naar het Wormenhotel. De wormen in dat hotel zorgen ervoor dat al dat afval na een aantal maanden compost wordt.

In deze bak is de hoeveelheid te verwerken GFT-afval tussen de 10.000 en 12.000 liter per jaar. Dat is voldoende voor 20 huishoudens, afhankelijk van hoeveel groente- en fruit ze eten. Het wormenhotel heeft een inhoud van 2000 liter. De hoeveelheid compost die er uitkomt na 1 jaar is stukken minder. Aanleiding is het verminderen van afval. En dus duurzaam en circulair bezig te zijn. En natuurlijk gezelligheid en nieuwe contacten leggen in de buurt, dat speelt ook mee. Zo verkleint u dus op een sociale en gezellige manier de afvalberg.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com