Activiteiten
Lezing Schout bij Nacht b.d.

Op dinsdag 13 september van 14-16 uur verzorgt Schout Bij Nacht b.d. Hank Ort een lezing  met als titel ‘Van onderzeebootcommandant tot directeur bij de NAVO’. De middag vindt plaats in de Kruisheuvelkerk Burgemeester Roeringlaan 6 te Leidschendam.  De toegang is gratis.

Hank Ort (1957) komt uit een marine familie. Zijn vader en grootvader waren bij de marine en onderzeebootcommandant, net als hij. Schout-bij-nacht Hank Ort heeft na zijn tijd bij de onderzeedienst diverse leidinggevende functies vervuld bij de marine. Zo was hij commandant van Hr.Ms. Rotterdam tijdens de bijdrage aan de Verenigde Naties missie in Liberia (2003), gaf leiding aan diverse grote internationale oefeningen zoals Joint Caribbean Lion met 8 deelnemende landen en 4.500 militairen en commandeerde een uitgestrekte multinationale taakgroep in de Indische Ocean voor Operatie Enduring Freedom (2006).

Binnen de EU was Hank Ort één van acht militaire pioniers die in 2000 de EU militaire staf in Brussel hebben opgezet. Binnen de NAVO gaf hij als chef-staf van het Maritieme Hoofdkwartier in Londen (2009-2013) leiding aan een internationale staf, onder meer in de NATO-operatie tegen piraten voor de kust van Somalië. Voor zijn werk in het hoofdkwartier ontving hij van de Secretaris Generaal van de NAVO de Meritorious Service Medal. Na zijn marine-loopbaan was hij actief als directeur van het NAVO Maritieme Onderzoekscentrum in La Spezia, Italië (2013-2017).

De lezing wordt georganiseerd door de Protestants Christelijke Ouderen Bond Leidschendam-Voorburg. (foto AVD KM, 2005)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter