Mening
U zegt het maar: Wat is het nou?

De gemeente wil zes bomen – platanen, beuken, esdoorns – kappen in het Voorburgse park Vreugd en Rust, een rijksmonument. De formele reden is een restauratie van het park, zo blijkt uit de vergunningaanvraag. Even verderop in dat stuk wordt echter aangegeven dat er vijf weg moeten vanwege de aanleg van paden. Vervolgens wordt opgemerkt dat er een boom (esdoorn) weg moet om het zicht op de kas bij de tennisbaan te krijgen en om een bloemperk aan te leggen. Als ‘excuus’ wordt erbij aangegeven dat de esdoorn uit ‘natuurlijke opslag’ daar is gegroeid. Alsof dat wat uitmaakt. Een boom is een boom. Elders dient een plataan te verdwijnen. Het alibi hier: zo krijgt een Amaliaboom meer ruimte. Herplant? Op nader te bepalen plaatsen waarbij ook nog gekozen kan worden voor andere soorten. Wanneer de herplant plaats vindt staat niet in de vergunningaanvraag. Hoe dan ook, waarom de zes bomen nu feitelijk dienen te sneuvelen blijft een mysterie.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter