Nieuws
Wapenonthulling bij gerenoveerde provinciehuis
Het wapenschild van de provincie Zuid-Holland hangt terug op zijn plek aan de gevel van het provinciehuis. Het wapenschild is gerenoveerd en werd door hoofdaannemer Kuijpers aangeboden aan de provincie. Bij de onthulling vierden de aanwezigen de start van een reeks aan feestelijke evenementen ter gelegenheid van de heropening van het gerenoveerde provinciehuis.
Twee jaar geleden, op 9 september 2020 midden in coronatijd, stonden de commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Willy de Zoete ook op dezelfde plek samen met een klein groepje collega’s. Het verwijderen van het wapenschild, met behulp van een hijskraan, was toen de symbolische start van de renovatie.

 Mevrouw Hei-Degenhardt ontwierp het wapenschild eind jaren ‘90 voor de provincie. Het kreeg in 1998 een plek aan de gevel van het gebouw wat de afgelopen 2 jaar werd gemoderniseerd. Nu is het terug op zijn vertrouwde plek. Het schild bestaat uit 3 delen en is 2,5 meter bij 1,5 meter groot.

Commissaris van de Koning Jaap Smit: ,,Het wapenschild maakt duidelijk dat wij een provincie zijn die in een bijzondere traditie staat. Ons wapen is namelijk gebaseerd op het wapen dat al zo’n 800 jaar geleden voor het eerst door de graven van Holland werd gebruikt. Het wapenschild hangt weer. Daarmee heeft het gebouw ook aan de buitenkant weer helemaal de uitstraling die we willen. Zeker iets om trots op te zijn.”

Op Open Monumentendag organiseert de provincie Zuid-Holland een open dag. Die dag kan het publiek binnen een kijkje nemen en deelnemen aan een rondleiding waarbij iedereen kan zien wat het hoofdgebouw te bieden heeft. Aanmelden voor een 45 minuten durende rondleiding kan via de website(foto ProvincieZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com