Nieuws
Cultuur op de Binckhorst

Op het terrein van de voormalige Haagse asfaltcentrale, Zonweg, moeten culturele voorzieningen komen voor de bewoners van de Binckhorst: een bibliotheek, filmhuis, podium, cultuuronderwijs. Dat advies hebben B&W van Den Haag gekregen.

Volgens de Haagse wethouder Robert van Asten moeten kunst en cultuur meegenomen worden in de ontwikkeling van de Binckhorst. Dat vergroot de aantrekkingskracht van het gebied. Bovendien worden zo kunstenaars en cultuurmakers die er al zitten, behouden.

Op het AVR-afvalterrein aan de Meteoorstraat moet ruimte komen voor grote vernieuwende projecten en presentaties met internationale uitstraling. Daarnaast moet er plek komen voor kleinere paviljoens voor de presentatie van kunst- en cultuurprojecten.

In de zogenoemde sporendriehoek – het gebied tussen Binckhorstlaan, Schenkviaduct, spoorbaan Den Haag-Utrecht en spoorbaan Amsterdam-Rotterdam – moet jongerencultuur een plek krijgen met onder andere een eigen podium.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com