Nieuws
Problemen met nieuwe vervoerder leerlingen/jeugd

Er zijn nu al problemen met de nieuwe vervoerder van leerlingen en jeugd in de gemeente: NOOT. Dat bedrijf kreeg per 22 augustus een contact voor vijf jaar van de gemeente voor dat vervoer. NOOT heeft een tekort aan chauffeurs, de stiptheid laat te wensen over, en er zijn klachten over bereikbaarheid en dienstverlening. NOOT zal dit alles moeten aanpakken anders volgen ‘contractuele maatregelen’.

Dat schrijft wethouder Jeffrey Keus in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente moet voorzien in leerlingen- en jeugdvervoer. Het gaat in totaal om zo’n 200 jongeren. Het vervoer kost 1,8 miljoen euro, 300.000 euro meer dan in de begroting was voorzien. Later dit jaar wordt bekend hoe B&W dat gat willen dichten.

Volgens Keus is er dagelijks beraad met NOOT. Desondanks blijven de klachten. NOOT heeft inmiddels in een brief aan de ouders van de betrokken jongeren excuses aangeboden. Tevens kreeg men een cadeaubon van Bol.com voor 15 euro. Keus citeert NOOT: ‘Met dit gebaar willen wij aangeven dat wij de afgelopen periode zeer betreuren’. (foto NOOT)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter