Nieuws
VCC grijpt naast landstitel

Voorburg CC heeft een uitstekend cricketseizoen niet kunnen bekronen met een landstitel. In de finale bleek HCC te sterk: 200 – 188.

Door nachtelijke regenval werd de wedstrijd ingekort. In de ochtenduren was VCC nog de bovenliggende partij toen het snel twee wickets nam.

Zac Worden en Boris Gorlee zorgden voor herstel, maar even later sloeg VCC nogmaals twee keer toe. Op een stand van 79 runs waren de Hagenaars vier wickets kwijt.

Wederom kwam er herstel – van Pringle en Overdijk ditmaal – maar aanvankelijk weer niet in een hoog tempo. HCC maakte in deze fase slechts drie runs per over.

Daarna kwam vanuit VCC-perspectief de klad erin. Er werden enkele vangkansen gemist waarvan HCC optimaal profiteerde. In de laatste tien overs maakten de Hagenaars maar liefst negentig runs en eindigden op 200.

Dan de innings van VCC. Musa Ahmad en Bas de Leede hadden een goed partnership van 62 runs totdat De Leede (26) out ging door een direct hit van Clayton Floyd.

Dat moment bleek het keerpunt in de wedstrijd. Het aantal runs dat per zes ballen moest worden gemaakt, liep steeds maar op, dus VCC moest steeds aanvallender gaan batten. De bowlerij van HCC bood daarvoor maar beperkt kansen.

Musa Ahmad maakte 75 runs, maar ook hij kon VCC niet over de streep trekken en ging uit. Zeventien runs van de laatste over bleek logischerwijze te veel gevraagd.

VCC kon een zeer goed seizoen niet afsluiten met een tweede landstitel. Op cruciale momenten bleek HCC echter net iets scherper. (foto: Catch of the Day BV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter