Nieuws
Bouw flexwoningen laat op zich wachten

B&W willen pas tegen het eind van dit jaar aan de gemeenteraad laten weten waar eventueel flexwoningen kunnen worden gerealiseerd en hoeveel. Dat heeft een woordvoerster laten weten. In mei liet voormalig wethouder Floor Kist de gemeenteraad nog weten voor de zomer bekend te maken waar de flexwoningen konden komen.

Eind 2021 nam de gemeenteraad unaniem een motie aan waarin B&W werd gevraagd zo snel mogelijk te inventariseren waar flexwoningen konden komen. In mei kreeg Floor Kist een motie van afkeuring aan zijn broek omdat hij tot op dat moment de intentie van de motie niet had gerealiseerd.

Destijds meldde Kist met een eigenaar van grond in gesprek te zijn over de realisatie van flexwoningen. Nadere details gaf hij niet om ‘reuring’ in de omgeving te voorkomen. Hij gaf wel aan voor de zomer tot een akkoord te willen komen. Medio juni werd een nieuwe coalitie geïnstalleerd waarvan Kist (GroenLinks) geen deel meer uitmaakte.

De nieuwe coalitie bestaande uit VVD, GBLV en D66 maakte voor de zomer geen locatie bekend voor de bouw van flexwoningen. Op de vraag van Vlietnieuws hoe het daar mee staat en het vervolg ervan liet de woordvoerster weten: ‘We zitten in de afrondende fase van de inventarisatie. Deze wordt in Q4 voorgelegd aan de gemeenteraad’.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter