Nieuws
Actiegroep legt bal bij gemeente/projectontwikkelaar

De gemeente en projectontwikkelaar Wibaut moeten een nieuwe start maken met het plan voor de bouw van een jongerenflat Vlietweg 3 in Leidschendam. Zij moeten dat doen in samenwerking met ActiegroepVlietweg 3. Het huidige plan is onaanvaardbaar.

Dat stelt de Actiegroep in een verklaring naar aanleiding van een bijeenkomst die de gemeente en de projectontwikkelaar organiseerden om hun plannen nader uit de doeken te doen. In de flat moeten 140 woningen komen, goed voor 162 jongeren tussen 18 en 28 jaar.

Volgens de Actiegroep is de buurt geconfronteerd met een kant en klaar plan. ,,Wij waarderen de bouwplannen, er is immers een woningtekort en er zal ook heus een nieuw gebouw komen aan de Vlietweg3, maar de aanpak duldt tot nu toe geen enkele inspraak”, aldus de woordvoerster Astrid Kruijt. ,,Van burgerparticipatie is totaal geen sprake en wat ons betreft heeft deze communicatie geen enkele zin meer.’’

De Actiegroep zegt met de nodige alternatieven te zijn gekomen doch die vonden geen genade in de ogen van met name de gemeente. ‘Het is nu aan het gemeentebestuur en projectontwikkelaar om zich hiervoor alsnog open te stellen en in samenwerking met de ActiegroepVlietweg3 een nieuwe start te maken. De huidige plannen op de geplande locatie Vlietweg 3 zijn in elk geval een NO GO’, aldus de Actiegroep in een verklaring. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter