Activiteiten
Open Energiedag: kom kijken bij De Watergeuzen

Aanstaande zaterdag wordt de Open Energiedag gehouden. Rijnland Energie Coöperatie opent tussen 10 en 16 uur de deuren van De Watergeuzen, de eerste windmolens in de regio die volledig in handen zijn van omwonenden (ruim 600). Plaats van verzamelen: Groene Hartplein, Zoeterwoude.

In Zoeterwoude kunnen bezoekers voor een rondleiding terecht bij de coöperatieve windmolens De Watergeuzen aan het Papemeer. Via een korte wandeling door de weilanden vanaf het Groene Hartplein zijn de windturbines bereikbaar. Bij de molens beantwoorden experts vragen over windenergie en over de coöperatie die de molens gekocht heeft. Voor elke bezoeker staat een kopje koffie of thee of een glaasje fris klaar bij La Place.

De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl (foto Winand Stut)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter