Nieuws
Zorgen PvdA over veiligheid bij school

PvdA-gemeenteraadslid Sangita Paltansing maakt zich zorgen over de veiligheid bij basisschool Essesteijn met 500 leerlingen. Dit nu op de Mgr. Van Steelaan Voorburg, die langs de school loopt, de waterleiding wordt vervangen. Daardoor zijn voet- en fietspad dicht en is de parkeerstrook, waar veel ouders hun kinderen afzetten, onbereikbaar. De verkeersveiligheid is daardoor in het gedrang. ‘De PvdA snapt dat de werkzaamheden noodzakelijk zijn. Echter is onduidelijk waarom deze werkzaamheden juist plaatsvinden, nu de school volop in bedrijf is’, aldus Paltansing.

Het gemeenteraadslid heeft B&W de volgende vragen gesteld: ‘Wat is de reden dat deze werkzaamheden nu plaatsvinden en niet in de zomervakantie hebben plaatsgevonden? Hoe ziet het college van B&W de veiligheid rondom deze school, waar dagelijks bijna 500 leerlingen lopen/fietsen, inclusief hun ouder(s)? Kan het college met de betreffende aannemer afspreken dat tijdens openings- en sluitingstijden van de school, in het belang van de veiligheid van de kinderen, er geen werkzaamheden plaatsvinden en er geen groot materieel rondrijdt?’

‘De afsluiting van het fietspad start vlak na het kruispunt met de Wilgendreef/Monseigneur van Steelaan, waar veel verkeer heen en weer gaat en elkaar kruist (fietsers, voetgangers, trams, auto’s). Kan het college ervoor zorgen dat er aanvullende veiligheidsmaatregelen worden genomen? Kan het college de raad toezeggen dat in het vervolg bij werkzaamheden rondom scholen er rekening mee kan worden gehouden dat deze in de schoolvakanties plaatsvinden? Indien de spoedeisendheid van de werkzaamheden dit niet toelaat, kan het college er dan voor zorgen dat er overleg met de school plaatsvindt over de veiligheid rondom de school tijdens de werkzaamheden?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com