Nieuws
Bouwproject Damlaan Leidschendam

Het voormalige postkantoor in de Damlaan Leidschendam, de ‘nummercentrale’ en enkele omliggende gebouwen moeten plaatsmaken voor een nieuw bouwproject. Het betreft de panden Damlaan 38-42. Het gaat om een project van SDJ Vastgoedontwikkeling, voortgekomen uit Schouten & De Jong Projectontwikkeling.

Schouten & De Jong richtten in 2019 ook ontwikkelaar WDevelop op. De bouwbedrijven Schouten en Schoten Holding werden in 2019 failliet verklaard. In het verleden is er sprake geweest van de realisatie van negen appartementen op de genoemde locatie. Of dat nog steeds het plan is, is onduidelijk. SDJ Vastgoedontwikkeling heeft aangekondigd ‘binnenkort’ met nadere informatie te zullen komen. In de panden zitten nu onder andere Dans aan de Vliet en Jacky’s Home.

Op de site van SDJ staat het volgende: ‘SDJ Vastgoedontwikkeling B.V. is voortgekomen uit het in 1994 opgerichte Schouten & De Jong Projectontwikkeling B.V. uit Leidschendam. Een bedrijf dat veel binnenstedelijke en beeldbepalende projecten succesvol heeft ontwikkeld en gerealiseerd in de regio Zuid-Holland. Naast SDJ Vastgoedontwikkeling is eind 2019 ook WDevelop B.V. opgericht. De portefeuille van SDJ Vastgoedontwikkeling is met name gebaseerd op het afronden van een aantal bijzondere ontwikkelprojecten vanuit de rijke historie. WDevelop is actief als een stedelijke vastgoed ontwikkelaar voor de nieuwe projecten in de regio Zuid-Holland en staat voor transparante en interactieve projectontwikkeling in de stad’.

‘Gezamenlijk hebben SDJ Vastgoedontwikkeling en WDevelop een breed netwerk binnen gemeentes, architecten en stedenbouwkundigen, beleggers en collega-ontwikkelaars. Deze relaties vormen een belangrijke kracht van onze projectontwikkeling potentie. Hiermee kunnen wij op ieder moment binnen het ontwikkelproces putten uit de kennis en ervaring van onze partners. De beide bedrijven kunnen leunen op elkaars kennis en kunde en zijn ook gezamenlijk gehuisvest in één unit in de Caballero Fabriek in de Binckhorst Den Haag. De kruisbestuiving tussen de verschillende bedrijven is het centrale thema van de fabriek. Kortom: Een inspirerende werkomgeving, passend met waar we voor staan en wat we doen’. (illustratie SDJ)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter