Nieuws
Verzoening binnen GroenLinks

Het lokale bestuur van GroenLinks, de fractie in de gemeenteraad en voormalige GroenLinks-wethouder Floor Kist hebben zich verzoend. De onderlinge verhoudingen waren beschadigd nadat de fractie eerder dit jaar in de gemeenteraad een PvdA-motie van afkeuring jegens Kist steunde. De wethouder zou onvoldoende hebben gedaan om een verzoek van de gemeenteraad voor de bouw van flexwoningen, uit te voeren.

Het lokale bestuur heeft de achterban nu opgeroepen voor een afscheidsborrel ter ere van Kist, oud-fractievoorzitter Jeroen van Rossum en oud-gemeenteraadslid Henk Knoester. Dit om hen te bedanken voor alles wat zij bereikt hebben in Leidschendam-Voorburg. De borrel vindt op 23 september vanaf 17.00 uur plaats op tennispark Vreugd en Rust in Voorburg.

De fractie had Kist indertijd niet vooraf op de hoogte gesteld van het feit dat men de PvdA-motie ging steunen. Ook had men voor de gemeenteraadsvergadering Kist niet om uitleg gevraagd over zijn handelen. In het debat namen VVD, GBLV, D66 en CDA het op voor Kist. Zijdens GroenLinks kon er geen vriendelijk woord van af voor de eigen wethouder. De motie werd overigens verworpen.

Pas weken na de stemming schreef fractievoorzitter Nathalie van Weers enige waarderende woorden voor Kist in een nieuwsbrief aan de leden. Later trachtte voorzitter Mariette Sanderse een afscheidsdiner met Kist, Van Rossum en Knoester te organiseren. Daartoe diende het echter eerst tot een verzoening tussen de partij en Kist te komen. Ondertussen deed het gerucht al de ronde dat Kist zijn partijlidmaatschap had opgezegd om zich aan te sluiten bij D66. Dat bleek onwaar.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter