Nieuws
15-9 Idealen Tiny Forest verlaten

De gemeente acht zich niet langer gebonden aan de ideeën achter de aanleg van een Tiny Forest, Hendrik van Boeijenlaan Voorburg. Het Forest, met de afmeting van een tennisbaan, was bedoeld als ontmoetingsplaats en buitenlokaal voor schoolkinderen die ook het onderhoud zouden doen.

Nu meldt een woordvoerster van B&W: ‘Een Tiny Forest is een natuurlijk bosje wat niet of nauwelijks onderhoud nodig heeft. Vrijwilligers verwijderen alleen wat zwerfvuil en de gemeente herstelt eventuele schade. Buiten de afrastering maait de gemeentelijk aannemer het gebied één of tweemaal per jaar’.

De Tiny Forest kwam er eind 2019 op aandrang van de gemeenteraad. Tiny Forests zijn een initiatief van IVN: instituut voor natuureducatie. Ze worden voor IVN in samenwerking met gemeenten gerealiseerd. Volgens IVN zorgen Tiny Forests voor natuurbeleving, biodiversiteit, betere luchtkwaliteit, bestrijding van hittestress en een betere gezondheid. Bij de officiële opening waren kinderen van basisschool Cascade en kinderopvang Het Pinkeltje. Beiden liggen vlak bij het Tiny Forest. Zij zouden voor het onderhoud gaan zorg dragen, zo werd toen meegedeeld.

Begin 2021 was het Tiny Forest veranderd in een woestenij. Er was geen sprake van onderhoud of beheer; het hek rondom het Forest was vernield, het informatiebord was verdwenen. Enkele maanden later gaf de gemeente aan dat er een nieuw houten hek was geplaatst, er nieuwe paden waren aangelegd en het bord er weer stond. Nu blijkt dat er sindsdien niets meer met/aan het Tiny Forest is gedaan. Van het voornemen om meer Tiny Forests in de gemeente te realiseren is ook niets terecht gekomen. (foto IVN)

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com