Nieuws
Handhavers controleren bouwcontainers

Handhavers van de gemeente controleren steekproefgewijs containers met bouwafval. Aan de hand van de inhoud bepalen ze dan of zij in het pand gaan kijken. Dit om te controleren of er zonder vergunning een hoofddraagconstructie is weggehaald. Dat mag zonder vergunning niet.

Dat heeft een woordvoerster van de gemeente laten weten naar aanleiding van vragen over het grote aantal verbouwingen in de gemeente en het lage aantal bouwvergunningen dat daar volgens officiële mededelingen van de gemeente, tegenover staat.

Bij de afdeling handhaving zijn een vijftal mensen belast met bouwtoezicht. Hoofdbestanddeel van hun werk is het controleren van de werkzaamheden die in de verleende omgevingsvergunning staan aangegeven. Dit kan een constructieve doorbraak zijn maar ook het plaatsen van een dakkapel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter