Nieuws
Gemeente paste regels groenbeheer aan

De gemeente heeft vijf jaar geleden de regels voor groenbeheer aangepast. Toen werd overgestapt op een nieuw systeem van ‘beeldkwaliteit’, dat wil zeggen beheer. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente te kennen gegeven naar aanleiding van vragen over het welig tierende onkruid in de gemeente.

De gemeente hanteert nu vijf kwaliteitsniveaus: A+, A, B, C, D. Voor drie gebieden in de gemeente geldt het A-niveau: Huygenskwartier en Stationsplein Voorburg, Winkelcentrum Julianabaan Voorburg, Winkelcentrum Damlaan en omgeving Leidschendam. Het gebied rond de Mall wordt sinds begin dit jaar door Mall-eigenaar URW zelf op A niveau onderhouden.In andere gebieden ligt het onderhoudsniveau lager.

De gemeenteraad heeft in 2017 te horen gekregen dat op een ander systeem van beeldkwaliteit voor de openbare ruimte werd overgestapt. Wat de consequenties daarvan in de praktijk waren werd de raadsleden echter niet duidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter