Nieuws
Nieuw boekje over historie tramlijn Amsterdam – Haarlem – Zandvoort

Op 31 augustus 2022 was het 65 jaar geleden dat de tramlijn Amsterdam – Haarlem – Zandvoort werd opgeheven. Voor Stichting De Nieuwe Blauwe Tram is dat aanleiding geweest voor een nieuwe uitgave, waarin de historie van deze beroemde tramlijn uitgebreid wordt beschreven. De historie begint met de opening van de Eerste Nederlandsch Electrische Tram (ENET) in 1899, en beschrijft verder de exploitatie door de ESM (tot 1924) en de NZH (vanaf 1924), de periode tijdens de crisisjaren en de oorlog, en het einde van de tramlijn in 1957. De lijn Amsterdam – Haarlem – Zandvoort was ooit een van de drukste tramlijnen van Europa en de opheffing wordt door velen nog steeds betreurd. Bussen hebben het succes van deze lijn nooit meer kunnen evenaren.
De nieuwe uitgave bevat vele tientallen foto’s in kleur en zwart-wit, uit onder andere Amsterdam, Sloterdijk, Halfweg, Haarlem, Aerdenhout, Bentveld en Zandvoort, waarvan een groot aantal niet eerder is gepubliceerd.

Het nieuwe boekje kost 18,95 euro en is verkrijgbaar bij diverse boekhandels in de regio. Het is ook direct te bestellen via de website van Stichting De Nieuwe Blauwe Tram (https://denieuweblauwtram.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter