Nieuws
Training ‘Goed omgaan met dementie’.

De vrouw die in de supermarkt niet meer weet waarvoor zij ook al weer was gekomen. De verwarde man die omstanders op straat vraagt waar zijn huis is. Iedereen heeft dit wel eens meegemaakt. Maar hoe ga je hier mee om?

Dat leerden de deelnemers tijdens een training in de Oranjehoek. Twee trainers van Samen Dementievriendelijk leerden 12 deelnemers, vrijwilligers en managers van Woej, hoe zij dementie kunnen herkennen en vooral hoe ze er mee om moeten gaan.

Ook de directeur van Woej, Willy Tiekstra deed mee. Zij vertelt “Durf in zo’n situatie op iemand af te stappen. De trainers lieten ons kennis maken met de GOED-methode: stel iemand eerst gerust (G), maak oogcontact (O), vraag of je mag helpen en denk even (E) mee over een oplossing. Iemand met dementie mist op dat moment de informatie om dat zelf te doen. De D staat voor dankjewel, dat je iemand met dementie hebt geholpen.”

De deelnemers waren zeer tevreden over de training en raden ook anderen aan deze te volgen. Meer informatie is te vinden via www.samendementievriendelijk.nl.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter