Nieuws
U zegt het maar: Kinderboekenweek Gi-ga-groen!

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 (5 oktober t/m 16 oktober) is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. Ga je graag met je kinderen het bos in? Schelpen en krabbetjes zoeken op het strand? Plantjes in de tuin planten? Of ben je een echte dierenvriend? Wat je ook samen doet, de natuur is een inspiratiebron! Kom naar de Bibliotheek Ook voor kinderboeken en leuke activiteiten, daarom zijn we in oktober Gi-Ga-Groen bezig.

Doe je ook gezellig mee? Als lid van de bibliotheek zijn de activiteiten voor kinderen gratis. Ben je nog geen lid van de Bibliotheek? Schrijf je dan gratis in via onze website of in de vestiging bij jou in de buurt. Met je pasje reserveer je de gratis kaartjes. Bekijk alle activiteiten en reserveer via: www.bibliotheekaandevliet.nl/kinderboekenweek

Hoogtepunten: Woensdag 5 oktober Schrijversbezoek Tjerk Noordraven (7-12 jaar) Een schrijversbezoek van Tjerk Noordraven met een ‘expeditie naar de jungle, waar veel gevaarlijke monsters leven.’ Van 14:30 – 16:00 uur in het Huis van de Stad (Generaal Spoorlaan 2 in Rijswijk) Vrijdag 7 oktober Vertelvoorstelling van Annet Breure (5-8 jaar) Annet Breure neemt je mee naar ‘een onbewoond bos’, de Amazone en een oerbos tijdens een leuke voorstelling begeleid door instrumenten. Van 16:00 – 17:00 uur in de Bibliotheek in Leidschendam (Fluitpolderplein 5) Meer leuke activiteiten: Voor stripboekfanaten is er een ‘maak je eigen waanzinnige strip’ workshop voor kinderen vanaf 9 jaar. Deze activiteit is gebaseerd op de Waanzinnige Boomhut (vrijdag 30 september in Leidschendam, woensdag 12 oktober in Rijswijk en woensdag 26 oktober in Voorburg). Ben jij gek op tekenen en schilderen? Dan is de ‘waanzinnige dieren tekenen’ workshop voor kinderen vanaf 6 jaar wat voor jou. Samen met illustrator Mies van Hout teken je waanzinnig dieren vanuit vormen met oliepasten (maandag 3 oktober in Voorburg, maandag 10 oktober in Leidschendam). En voor fanatieke knutselaars zijn er twee Gi-ga-groene knutselmiddagen! Eentje voor kinderen vanaf 6 jaar, waar je een zaadbommetje maakt, lieveheersbeestjeshotel in elkaar tovert en een waanzinnig dier bedenkt en schildert (dinsdag 4 oktober in de Bibliotheek in Rijswijk). De andere knutsel-workshop is ook Gi-Ga-Groen en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze workshop is in samenwerking met Stichting Welzijn Rijswijk (woensdag 12 oktober in de Bibliotheek in Rijswijk). (Bibliotheek aan de Vliet)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter