Nieuws
Vreugd en Rust: Bomen die gekapt worden zijn gemarkeerd

In Park Vreugd en Rust zijn de bomen die gekapt moeten worden voor de uitvoering van de plannen van Mooi Voorburg gemarkeerd. Ze zijn voorzien van stickers met de melding dat betrokken boom gaat verdwijnen. Zoals bekend krijgt het park een ingrijpende opknapbeurt, waarbij word teruggekeerd naar de oorspronkelijke inrichting in vroeger eeuwen.

In het deel van het park bij het tennispark moet een aantal bomen plaats maken voor verharde wandelpaden. Verder wordt de oude muur in ere hersteld. In het andere deel wordt het hekwerk vervangen en krijgt het eiland een verbinding met de wandelpaden. De paden krijgen een ondergrond van split.

Tegen uitvoering van de plannen zijn de nodige protesten te horen geweest. Toch zet de gemeente de uitvoering door, zonder dat de bezoekers van de parken de kans hebben gehad te reageren. Overigens wordt een deel van de kosten van de restauratie betaald door de provincie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter