Nieuws
Veur Klassiek brengt pianokwartetten van Antonin Dvořák en Josef Suk

Een van de meest geliefde kamermuziekwerken staat op donderdag 29 september  in Het Veur Theater op het programma. Om 20.30 uur wordt het weinig gehoorde maar prachtige pianokwartet van Antonín Dvořák gespeeld door het inmiddels beroemde The Hague String Trio (viool, altviool, cello), samen met de briljante pianiste  Ksenia Kouzmenko. De keuze is gevallen op pianokwartet nr. 2 opus 87, B.162.  Ook op het programma staat het pianokwartet van Josef Suk. Onder zijn begeleiding schreef Suk zijn eerste pianokwartet. Het concert opent met sfeervolle piano solo stukken van componist Novák, een zeer talentvolle leerling van Dvořák.
Het strijktrio heeft voor dit concert samenwerking gezocht met de cum laude afgestudeerde pianiste Ksenia Kouzmenko. Ksenia vervolgde haar studie aan de Nationale Muziekacademie waar ze, eveneens cum laude haar Master degree haalde als concertpianist, docent, en in pianobegeleiding en kamermuziek. Ksenia kwam naar Nederland voor een post-graduate studie bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij geeft sinds 1999 les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij wordt internationaal geroemd voor haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel.

Toegangskaarten voor dit concert kosten € 19,-  Ooievaarspaskorting is van toepassing op vertoon van uw geldige pas. Veel meer informatie vindt u op de website, zoals ook informatie over het korting abonnement van 3 toegangskaarten tegelijk besteld voor verschillende concerten. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.veurklassiek.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter