Nieuws
Bewoners Sionsstraat willen voetgangerszone terug

Bewoners van het appartementengebouw Sionshaven aan de Sionsstraat in Voorburg zijn bezorgd over de verkeerssituatie voor hun woningen. Tot voor kort was de straat voor de deur van dit ouderencomplex alleen toegankelijk voor voetgangers. Het bord staat er nog, maar de paaltjes die het verkeer moeten belemmeren zijn weggehaald. En nu racet iedereen hierdoor van de Raadhuisstraat naar de oever van de Vliet.

Deze situatie heeft alles te maken met de nieuwe buren. Allereerst is daar het woonzorgcentrum. Bezoekers die daar van de parkeergrage gebruik willen maken, kunnen dat alleen via een stukje Sionsstraat. Bij de nieuwe appartementen even verderop aan de Raadhuisstraat is de gehele toegangsweg verdwenen. Hekken verhinderen de toegang tot de doorloop naar de Vliet.

Een bewoonster van de Sionsstraat weet te melden dat er nu de hele dag door auto’s door hun straatje rijden. Tuinlieden, verhuizers, pakjes bezorgers en zelfs de gemeente zelf maakt voortdurend gebruik van deze straat. “Ons was toegezegd dat dit weer een voetgangersgebied zou worden. Met de komst van het woonzorgcentrum en de peperdure appartementen, zijn wij de pineut. Niemand die er iets aan doet, niemand die ons serieus neemt. Er moeten zeker eerst ongelukken gebeuren”.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com