Nieuws
Spinozamaand: vrijdenker actueler dan ooit

Op 1 oktober gaat de Spinozamaand 2022 van start. Met het thema ‘Spinoza praktisch en actueel’ kan men nader kennismaken met Spinoza’s denken over vrijheid en vrede en het bereiken van persoonlijk en collectief geluk. De kern van zijn baanbrekend gedachtegoed wordt tijdens de maand op diverse locaties in Den Haag uitgelicht met tentoonstellingen, theater, muziek, lezingen, debat & dialoog, stadwandelingen en vaartochten.  Overigens heeft Spinoza ook jaren in Voorburg gewoond.

In Pulchri Studio en de Haagse Kunstkring zijn de exposities ‘Spinoza en de kunst van het Geluk’ te zien. Pulchri biedt ook een podium voor klassieke muziek. Musicon introduceert het jazzconcert ‘Durf Te Denken!’ met een lezing-op-muziek. De familievoorstelling ‘Spinoza Bolleboos’ vindt eveneens plaats in de Haagse Kunstkring en in het Koorenhuis wordt het muziektheaterstuk ‘Lof der Rede – Spinoza leeft zich uit’ opgevoerd. Wie meer verdieping zoekt kan terecht bij een twaalftal lezingen of bij een volle zondagmiddag met debat en dialoog. Kennis opdoen over het leven en denken van Spinoza kan ook tijdens een Gilde Spinozawandeling, fietsroute of filosofische vaartocht.

Tijdens de Spinozamaand is het legendarische Spinozahuis aan de Paviljoensgracht 72 geopend. Nog voordat de historische voorkamer verbouwd wordt, is deze ruimte met rijk gevulde boekenkasten te bezichtigen vanaf 2 oktober, alle middagen van 14:00 tot 17:00 uur. In het SpinozaKwartier is elke zaterdag om 13:00 uur de StadsOase Spinozahof open. De tuin is gevestigd aan de Spinozastraat/ingang Repelaerstraat 61.  Voor mee info zie: www.spinozadenhaag.nl.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter