Nieuws
Boekenhuis Marianne geeft € 1.000,- aan Huygens Festival

Vrijwilligers van Goede Doelen boekenuis Marianne hebben samen met voorzitter Marianne Knijnenburg een cheque van maar liefst € 1.000,-  gegeven aan Huygens Festival-voorzitter Annet Weijermars. Annet: “Bedankt lieve mensen, geweldig dat jullie het Festival zo enthousiast ondersteunen!”

Het Huygens Festival brengt drie dagen klassieke- en wereldmuziek, dans en poëzie. Gedichten zijn de meest muzikale vorm van taal en passen er daarom goed bij. Het festival brengt zaterdag 24 september zowel Arabische gedichten in het programma Al Andalus, als poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer als een muziekprogramma rond het kinderboek ‘Avonturen van een rossig jongetje’. In Museum Swaensteyn zijn er vanaf 10.00 uur vijf concerten op de Prinses Mariannevleugel. In het programma ‘Essence of Romanticism’ brengen pianist Maciej Wierzcholowski en violist Noa Eyl ook nog delen van brieven en gedichten uit de tijd van de culturele salons, de tijd van Prinses Marianne.

Op de zondag 25 september staat het befaamde ‘Junglebook’ centraal van Rudyard Kipling met de originele filmmuziek van Miklós Rózsa. Een echte familievoorstelling door het Constantijn Sinfonietta, het internationale jeugdorkest van het Huygens Festival, onder leiding van Ali Groen. Er is dus voor elk wat wils voor wie van lezen én muziek houdt!

Marianne Knijnenburg: “Graag allereerst veel dank aan iedereen die de vele mooie boeken beschikbaar heeft gesteld. Geweldig fijn dat u allen de weg naar het Boekenhuis heeft gevonden. Met u en met onze vrijwilligers vieren we vandaag het resultaat: een mooie bijdrage aan het Huygens Festival! Met de winst van de boekverkoop in de maanden oktober tot en met december 2022 gaat Boekenhuis Marianne een goed doel steunen dat zich inzet voor zieke kinderen: de Ronald McDonald Huiskamer Delft.”

Sinds 2016 is de regionale Ronald McDonald Huiskamer Delft een warme, huiselijke plek op de Kinderafdeling in het Reinier de Graaf Gasthuis. De Huiskamer Delft wordt gerund door een team van 35 vrijwilligers onder verantwoordelijkheid van het management van Ronald McDonald Huis Den Haag, in nauwe samenwerking met de medisch-pedagogisch medewerkers van de Kinderafdeling én de verpleegkundigen van de afdeling Neonatologie. Er is aandacht voor de ouders, broertjes en zusjes alsook voor de kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Zo is er naast de Huiskamer een Speelkamer ingericht en een Jeugdlounge voor tieners.

De donatie van Goede Doelen Boekenhuis Marianne zal ingezet worden om de Huiskamer, Jeugdlounge en Speelkamer in Delft ‘draaiende te houden’. Spelletjes, wifi, speelgoed (voldoend aan de hygiëne-voorschriften van het ziekenhuis), boeken, een krantenabonnement, materiaal voor knutselpakketjes, kindercadeautjes, inkopen voor de feestdagen, koffie, thee en koekjes enzovoort. (foto PR)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter