Nieuws
Variatie in vorm en expressie in Arti Brak

De nieuwe expositie in ArtiBrak, ‘ Variatie in vorm en expressie’ wordt zaterdag 1 oktober om 15.00 uur geopend. Het publiek kan een kijkje nemen tussen 28 september en 30 oktober. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag en zondag: 13-17 uur, zaterdag 12-16 uur. De galerie is te vinden aan de Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl

Voor Hak Stam begon het met flamboyante modeontwerpen na haar opleiding op de Rietveld Academie in Amsterdam, maar de laatste jaren richt ze zich vooral op schilderen. Daarbij toont ze zich al even expressief als bij haar kledingontwerpen. Ze werkt in olieverf en acryl en haar veelal felle kleuren spatten stralend van het doek.

Mieke Beijersbergen schildert ‘recht uit het hart’, zoals ze zelf zegt. Ze wil daarbij vorm geven aan haar gedachtes en gevoelens en laat haar werk al schilderend ontstaan. Dat kan leiden tot abstract werk, waarin soms ook figuratieve elementen zijn te zien. Die spontaniteit en het plezier dat ze aan het schilderen ontleent zie je terug in haar werk.

Ook het werk van Katja Schendzielorz is deels abstract, maar weer vanuit een heel ander perspectief tot stand gekomen. Zij gaat uit van de interacties tussen mensen, mede geïnspireerd door de grote familie waarmee ze is omringd. In zorgvuldige composities geeft ze vorm aan die interacties en de vaak sterke emoties die daarbij horen. Ze werkt met verschillende materialen zoals acryl, oliekrijt en houtskool.

De beelden van Brigitte Wawoe zijn krachtig; zij geeft emoties weer in steen, brons, hout of ijzer. Ze wil de toeschouwers raken met haar werk, ze een verhaal vertellen, dramatisch of poëtisch, tragisch of juist grappig. Ze maakt daarbij gebruik van alle mogelijkheden die de materialen haar bieden om haar nieuwe werkelijkheid te creëren.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter