Nieuws
Leergeld zoekt nieuwe vrijwilligers

Het is algemeen bekend, dat momenteel steeds meer gezinnen  in de financiële problemen raken door de energiekosten, de inflatie, etc. Die ontwikkeling zorgt er ook voor, dat Leergeld Leidschendam- Voorburg ook steeds meer aanvragen voor steun ontvangt. Om deze aanvragen goed en correct te verwerken is er meer man- of vrouwkracht nodig.

Aan de ene kant gaat het om Intermediairs, die op bezoek gaan bij de gezinnen,  die een aanvraag voor een fiets, een voetbalcontributie of een laptop  hebben gedaan. Zij beoordelen de behoefte aan steun en de financiële situatie. Op basis van hun/haar rapport wordt over de aanvragen beslist. Momenteel wordt gedacht aan 1 a 3 gezinnen per week. De intermediair wordt natuurlijk ingewerkt en dient uiteraard gevoel voor de betrokken gezinnen te hebben en correct met hen omgaan. Bij sommige gezinnen ontstaat een wat langere band.

Aan de andere kant moeten de aanvragen op het kantoor worden verwerkt tot goedkeuringen en betalingen. Eveneens worden daar gegevens verwerkt t.b.v. sinterklaascadeaus  en verjaardagen.

Ook op kantoor is daarvoor dringend versterking gewenst; het liefst zou men twee nieuwe vrijwilligers begroeten, die 1 a 2 dagdelen de  administratieve capaciteit kunnen vergroten. De dagdelen kunnen grotendeels naar keuze worden bepaald. Men zoekt niet direct administratieve kanjers, maar affiniteit tot administratieve zaken zou wel goed uitkomen. Belangstelling voor één van beide functies kan worden getoond in een mail aan inf@leergeldleidschendam-voorburg.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter