Nieuws
U zegt het maar: Is er iemand wakker?

In de Algemene plaatselijke verordening (APV) staat dat het voederen van onder andere vogels in de openbare ruimte verboden is. Uitstekend idee, want ratten en meeuwen kunnen ziektes verspreiden.

In onze straat staan ondergrondse containers. Avalex leegt de ondergrondse containers als die vol zijn. Soms hapert er een container omdat iemand te lui is om het vuil door te duwen, of men gebruikte een te grote vuilniszak. Jammer: ‘Container is niet vol dus komen we niet legen’, aldus Avalex. ‘De taak van de gemeente is het omliggende vuil, vuilniszakken, op te ruimen.’

Wat gebeurt er? Eén vuilniszak werd afgelopen zondag naast de containers geplaatst, spoedig volgden er meer. Meeuwen, kauwen, ratten, muizen: zij allen komen mee-eten.

Vandaag is het donderdag. Vanaf maandag hebben diverse bewoners meldingen bij zowel Avalex als de gemeente doorgegeven. Nog steeds is de hoop vuil niet opgeruimd.

Het lijkt er sterk op dat de gemeente ingaat tegen haar eigen APV: Gij zult niet voederen. Is er binnen de gemeenteraad nog iemand wakker?

(Bewoners Dokter Huijserstraat Leidschendam)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter