Nieuws
Verbeter de mentale gezondheid met Indigo Preventie

Van september tot en met december bieden Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet weer gratis workshops en trainingen aan voor het verbeteren van je geestelijke gezondheid.
Tijdens deze training ontdek je in vijf sessies hoe jouw zelfbeeld van invloed is op je zelfvertrouwen en hoe jouw  lichaamshouding een eerste indruk kan beïnvloeden. Ook leer je positieve en negatieve eigenschappen te benoemen en anders te omschrijven. Naast inzicht in je gedachtenpatronen krijg je praktische tips die een steuntje in de rug geven. De trainig is in Rijswijk : maandag 10 oktober t/m 7 november, 5 bijeenkomsten van 13:00 – 15:00 uur.

Ook zijn er Workshops Mindfulness. Je leert te kijken en te ervaren zonder te oordelen, zodat je minder negatieve of angstige gevoelens hebt. En je leert om meer in het hier en nu te leven. Dat leert u in Voorburg op donderdag 3 november van 14. 00 tot 16.00 uur. 

Stoppen met piekeren: Iedereen piekert wel eens. Maar wat als je regelmatig gevangen raakt in je gepieker en daar last van hebt? Het vreet energie en kost tijd die je ook anders had kunnen besteden. Je leert het verschil tussen nadenken en piekeren en waarom je eigenlijk piekert. Ook leer je over de invloed van gedachten en hoe ze samenhangen met je emoties en gedrag. Voorburg • ma 26 sep • 13:30 – 15:30 uur

Vriendschap: In deze workshop ga je aan de slag met jouw eigen opvattingen, wensen en grenzen met betrekking tot vriendschap. Je krijgt tips over wat belangrijk is bij vriendschap (communicatie, zelfvertrouwen) en je leert hoe je actief vrienden kunt maken. Deze workshop wordt speciaal gegeven in de Week tegen Eenzaamheid. Rijswijk • do 29 sep • 13:00 – 15:00 uur

Stress en burn-out: In deze workshop leer je alles over stress en een burn-out. Wat gebeurt er bij te veel stress of bij te weinig stress? En wat de link is tussen stress en een burn-out? We gaan in gesprek over welke karaktereigenschappen het risico op een burn-out vergroten en wat je kunt doen om de kans hierop te verkleinen. Rijswijk • do 13 okt • 13:00 – 15:00 uur.

Meer zelfvertrouwen: Heb je weinig zelfvertrouwen? Dan kun je vaak denken dat mensen van alles over je vinden. Daar blijkt meestal niets van waar. Ook negatieve gedachten die je over jezelf hebt, kun je leren nuanceren. Tijdens deze workshop ontdek je hoe jouw zelfbeeld van invloed is op je zelfvertrouwen en hoe jouw lichaamshouding een eerste indruk kan beïnvloeden. Voorburg • ma 14 nov • 13:30 – 15:30 uur.

Lekker slapen: Ervaar je problemen om in slaap te vallen? Lig je ’s nachts vaak wakker of word je veel te vroeg wakker? Merk je dat je overdag moe bent? Neem dan deel aan de workshop Lekker slapen, om meer inzicht te krijgen in jouw slaap problemen. Je krijgt adviezen hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren. Voorburg • ma 19 dec • 13:30 – 15:30 uur

 Het aanmelden voor deze gratis trainingen en workshops kan via de website www.bibliotheekaandevliet.nl/indigo

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter