Nieuws
Bewoners WZH Vliethof winnen creatiewedstrijd

De bewoners van woonzorgcentrum Vliethof hebben de Creatiewedstrijd van het Huygens Festival 2022 gewonnen. Bij de jeugd ging de eerste prijs naar Annamarie, en bij de volwassenen naar Jorriene. Dit jaar stond het befaamde ‘Jungle Book’ centraal van Rudyard Kipling met de originele filmmuziek van Miklós Rózsa. Iedereen kon meedoen met deze wedstrijd. Voor de jeugd bood de muziek van George Sosnovski bij het boek ’De avonturen van een rossig jongetje’ van Vera Laporeva inspiratie, voor de categorie Volwassenen was dit de Jungle Book Soundtrack Suite.

Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Jobine Siekman, getalenteerd celliste en veelgevraagd soliste, beoordeelde de inzendingen. Winkelier Brugman in het Huygenskwartier Voorburg stelde prijzen beschikbaar voor de mooiste inzendingen.

De inzendingen varieerden van een schildering, collage, een jungle gemaakt van diverse materialen, tot een filmpje.

Over de inzending van WZH zei de jury ‘Het filmpje is geweldig. We zijn ontroerd en onder de indruk van de wijze waarop de jungle die toch ver weg is dichtbij gehaald is. De verbeelding is heel expressief en treffend. Knap hoe de relatie is gelegd tussen muziek, aankleding, kostuums en lichaamswerk. Cobra’s en vogels komen tot leven.’

In de categorie Jeugd ging de 1e prijs naar Annamarie. De jury “Het mooie kleurgebruik verbeeldt overduidelijk de chaos van de jungle!’ De 2e prijs ging naar Adam ‘Het enthousiasme voor het onderwerp spat letterlijk en figuurlijk van het papier af. Het kunstwerk heeft mede door het kleurgebruik een interessante dieptewerking. Heel knap gedaan!’ Over 3e prijs-winnaar Joseph oordeelde de jury ‘Leuk bedacht hoe de kleurenrijkdom van de bloemen in de jungle terugkomen in het speelse gebruik van kleurige steentjes.’

In de categorie Volwassenen is Jorriene de gelukkige winnaar. De jury was onder de indruk van de voorstelling: ‘De opbouw van dit schilderij is heel kundig 3-dimensionaal gemaakt. Als je de details dichtbij beschouwd kun je goed de creatieve gedachte zien. We bewonderen de innovatieve omgang met het materiaal waarop in de jungle boomwortels, muziekinstrumenten, bloemen, of een waterval  zijn verwerkt.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter