Nieuws
Nog snel even meedoen aan tuinmetamorfose wedstrijd
Heeft u van (een deel van) uw tuin een groene oase gemaakt of gaat u dat binnenkort nog doen? Doe dan mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Stichting Groei & Bloei! Stuur een foto op van voor en na de metamorfose en maak kans op leuke prijzen. Meedoen kan nog tot 10 oktober.

Door het vergoenen van uw tuin zorgt u voor een kleurrijk en levendig uitzicht vanuit uw woning. Tevens draagt u bij aan de biodiversiteit. Planten vormen een fijne leefomgeving voor bijvoorbeeld vlinders, hommels en bijen. Daarnaast zijn ze erg nuttig: door verdamping zorgen planten voor verkoeling bij heel heet weer. Ook vangen ze regenwater op. Hierdoor wordt het riool tijdens extreme regenval minder belast en staan de straten minder vaak blank. Kortom: een kleine ingreep kan al heel veel moois opleveren!

Hoe mee te doen: Maak een foto vóór en een foto ná de tuinmetamorfose. Tip: Kies daarvoor de meest optimale groei- en bloeimomenten in uw tuin, liefst met licht bewolkt weer. Stuur uw beide foto’s met uw gegevens en een beknopte omschrijving vóór 10 oktober via de mail naar info@leidschendam.groei.nl. Een deskundige en onafhankelijke jury van Stichting Groei & Bloei beoordeelt de inzendingen. (foto gemeente LV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter