Nieuws
High Tea met lezing over de Vlaamse schilder Jan van Eyck

Op zondag 2 oktober verzorgt de Voorburgse kunsthistoricus Wim Algera in de Koningkerk te Voorburg een dia-lezing over de Vlaamse schilder Jan van Eyck. De deuren van de Koningszaal gaan open om 14:00 uur. De lezing begint om 15:00 uur. De toegang is gratis. De middag duurt tot 17:00 uur. Voor info: Atte Roskam (0611923478) en Houw The 070-3861135).

De meeste mensen kennen de schilder Jan van Eyck van het beroemde altaarstuk ‘Lam Gods’ met op het middenpaneel de aanbidding van het Lam Gods. Het bestaat uit 12 eikenhouten panelen. De Zuid-Nederlandse kunstschilder Jan van Eyck (1390-1441 Maaseik) geldt als de grootste kunstenaar van de Vlaamse schilderkunst uit de vijftiende eeuw. Met zijn exacte observatie en naturalistische weergave van de werkelijkheid, zijn stralende kleuren en de olieverftechniek die hij perfect beheerste maar niet uitvond en waardoor mensfiguren vaak verbluffend realistisch zijn weergegeven gaf Van Eyck blijk van een virtuositeit die nauwelijks nog geëvenaard zou worden. Hij verbijsterde zijn tijdgenoten met ongelooflijke diepte-, licht- en textuureffecten.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter