Nieuws
Informatiemiddag over Dementie

Op woensdag 5 oktober organiseren PCOB, KBO Leidschendam en KBO Voorburg van 14-16 uur  samen een informatiemiddag over dementie. De middag vindt plaats in de Koningkerk, Bruinings Ingenhoeslaan 4. Tram 2 en bus 23 stoppen voor de deur. De toegang is gratis. Voor info: Atte Roskam (atteroskam@gmail.com;).

Tim van Iersel verzorgt een lezing over dementie en gaat daarna in gesprek met de aanwezigen over hun vragen. Tim van Iersel is geestelijk verzorger voor dementen in diverse zorginstellingen van WZH in onze regio. Hij is ook op landelijk niveau actief als expert/adviseur als het gaat om dementie.

Dementie is een ziektebeeld waarbij de geestelijke vermogens ernstig zijn afgenomen. Daardoor kan iemand dagelijkse handelingen, die voorheen moeiteloos werden gedaan, minder goed of niet meer uitvoeren. Het gaat om handelingen als zich aankleden, bereiden van voedsel, correcte inname van medicatie, of het betalen van rekeningen. In Nederland zijn nu 290.000 mensen met dementie. In 2040 zijn dat er 500.000 en in 2050 620.000. 1 op d 3 vrouwen krijgt dementie en 1 op de 7 mannen. Ieder uur komen er 5 mensen met dementie bij. Er zijn 800.000 mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. Gemiddeld 40 uur per week. Meer dan de helft is zwaar belast. In 2017 bedroegen de kosten voor dementiezorg €9,3 mld ofwel 9,5% (!) van de totale gezondheidskosten van Nederland. (foto depositphotos)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter