Nieuws
TV West: Het Groene Hart, het begeerde land

Vanaf maandag 3 oktober is de nieuwe vierdelige serie Het Groene Hart, het begeerde land te zien op TV West en online. In deze serie gaat programmamaker Erik Kooyman op rondreis door het Groene Hart. De reis gaat langs verschillende boeren en langs de natuurliefhebbers met verrekijker. Hij ontmoet de bewoners van de vaak schitterende dorpen. Hij wandelt met de politiek en hij vaart met de boswachter. De druk op het Groene Hart van ons kleine land neemt namelijk toe.

Eeuwen geleden werd het groene hart gemaakt door ons, de ultieme polderaars. Een laaggelegen nat hart ingeklemd door steden. Het land frisgroen door weilanden, intensief bebouwd door al vele generaties. Het is bijna een reservaat voor boeren en weidevogels. Maar zal dit hart groen blijven?
Vanuit de steden en dorpen die er omheen liggen wordt al jaren geknabbeld aan het hart. Nieuwbouwwijken en bedrijfsterreinen verplaatsen zich langzaam naar de randen van het hart en gaan er ook overheen. De klimaatcrisis, de stikstofcrisis en de woningbouwcrisis; ze komen samen in dit gebied. De strijd om het Groene Hart is begonnen.

Vanaf maandag 3 oktober 17.00 uur op TV West en online. (foto Omroep West)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter