Nieuws
Uitgebreide Museumnacht bij Hofwijck en Kunstuitleen

Zaterdag 8 oktober is het weer Museumnacht in Den Haag én Voorburg. Tussen 20.00 – 01.00 uur openen vele culturele instellingen hun deuren. In Voorburg kunnen bezoekers met een ticket een bijzonder bezoek brengen aan Huygens’ Hofwijck en de Kunstuitleen Voorburg.

Bezoekers op Hofwijck worden ontvangen door Constantijn en Christiaan Huygens. In de Pronkzaal wordt er de hele avond gegeten, gemusiceerd, er worden verhalen verteld en gedichten voorgedragen. Om 21.00 brengt verhalenverteller Janneke Tanja, van Stichting Monument & Verhaal, het ontroerende verhaal van Susanna Huygens.

In de 17e eeuw werd veel bier gedronken. Bierkenner René Ginder, eigenaar van De Voorburgse Bierwinkel, zal gedurende de avond driemaal een bierproeverij aanbieden in de Oudhollandse keuken. Tijdens het proeven geeft hij uitleg over de bereidingswijze en de soorten bier.

Museumgidsen geven op alle verdiepingen tekst en uitleg; op zolder staat Christiaan Huygens centraal. Ook buiten is van alles te doen: op het voorplein kunnen bezoekers met de Sterrenwacht Rijswijk kijken naar sterren en planeten, waaronder Jupiter en Saturnus. En wie trek krijgt van alle indrukken, kan genieten van een wafel of gebak.

In de Kunstuitleen Voorburg – het smalste pandje van de Herenstraat – worden bezoekers van de Museumnacht creatief én lichamelijk uitgedaagd tijdens verschillende workshops. Leer papierscheppen of blauwdrukken, een bijzondere techniek waardoor je de basiswerking van fotografie beter leert begrijpen. Het zolderkamertje van de Kunstuitleen wordt omgetoverd tot een heuse ballenbak met duizenden roze ballen. Duik erin en geniet van de kunst. En wie de smaak goed te pakken heeft, sluit de Museumnacht af met de sensuele acrobatiek van het paaldansen. Zie voor tickets en de gehele programmering: www.museumnachtdenhaag.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter