Nieuws
Mogelijk andere plek jongerenflat

Ontwikkelaar Wibaut/1828 Groep gaat nog eens ‘kritisch’ kijken naar een andere locatie voor de bouw van een jongerenflat met 138 appartementen in Leidschendam. Dat heeft Ernst van der Meijde namens Wibaut gezegd op een bijeenkomst met omwonenden die fel tegen de plek zijn waar de flat nu gepland is: Vlietweg 3.

Eerder lieten Wibaut/1828 Groep nog weten dat Vlietweg 3 de enige geschikte plek was voor de bouw van de jongerenflat. Men had de locatie zelf gevonden en vervolgens de grond aangekocht. Die was van de eigenaar van timmerfabriek Groenewegen/Haalhout. Het eerste contact werd begin 2020 gelegd.

De 138 appartementen zouden 162 jongeren van een woning moeten voorzien. Eén kamer appartementen zouden 600 euro per maand gaan kosten, twee kamer appartementen 800 tot 850 euro. Er hebben zich al 2000 jongeren voor de woningen gemeld. Tien appartementen zijn bestemd voor jongeren die zorg nodig hebben.

De omwonenden vinden de flat met vijf etages te massaal. Ze vrezen ook overlast van de bewoners, meer verkeer en parkeeroverlast. Een eerder door Wibaut/1828 Groep aangekondigd parkeeronderzoek moet nog gehouden worden.

Wibaut/1828 Groep zijn bereid nog eens naar de hoogte van het pand te gaan kijken. Wel tekenen zij daarbij aan dat het plan haalbaar moet blijven. Door de hoge inflatie is het toch al moeilijk het geheel financieel sluitend te krijgen.

De omwonenden vinden dat de jongerenflat op bedrijfsterrein Overgoo moet komen. Dat zou kunnen op een stuk gemeentegrond, daar waar ooit volkstuinen lagen. Ook voor de realisatie op Vlietweg 3 zouden Wibaut/1828 Groep een stuk gemeentegrond moeten kopen. Het stuk grond dat zij nu in handen hebben is te klein voor de realisatie van de flat. (foto gemeente)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter