Nieuws
Burgemeester sluit panden na vondst harddrugs
Burgemeester Jules Bijl heeft onlangs 3 panden in de gemeente gesloten. De politie trof daar harddrugs aan. De komende 3 maanden mag niemand de panden in. Ze worden zichtbaar verzegeld en de politie controleert het regelmatig. Met de tijdelijke sluiting wordt een einde gemaakt aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locaties. Burgemeester Bijl: ,,Het sluiten van panden doen we niet zomaar. De impact voor de eigenaar is groot. Maar de veiligheid van de buurt staat voorop. Ik sta voor een veilige omgeving voor al onze inwoners. Drugs tolereren we niet.”

De burgemeester kan een woning sluiten op grond van de Opiumwet (artikel 13b). Het is verboden om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren. Ook is het verboden om verdovende middelen in huis te hebben of te vervaardigen. Met de sluiting van de panden wordt herhaling van de overtreding op die locatie voorkomen. Daarmee wordt de openbare orde in de buurt hersteld.

Het is belangrijk dat inwoners drugsoverlast melden. Door meldingen van omwonenden kunnen politie en gemeente onderzoeken wat er aan de hand is en daadkrachtig ingrijpen. Heeft u het vermoeden dat er in uw buurt illegale activiteiten plaatsvinden of ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of neem contact op met ‘Misdaad Anoniem’ via 0800 – 7000. Bij spoed belt u 112. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter