Nieuws
Nieuwe variant basisschool Vijverhof

Lucas Onderwijs, bestuurder van basisschool Vijverhof in Voorburg, laat een nieuwe variant voor de (ver)nieuwbouw van de school onderzoeken. Daarbij wordt bekeken of een geplande gymzaal verdiept kan worden aangelegd. Indien zulks technisch en financieel haalbaar is, zou tegemoet gekomen kunnen worden aan bezwaren van omwonenden tegen de bouwplannen.

Het schoolgebouw stamt uit 1931. Bij de (ver)nieuwbouw zou het volume van de school van 1407 naar 2020 vierkante meter toenemen. Dat betekent dat het gebouw groter en hoger wordt, dichter bij omliggende huizen komt te staan en het speelplein verdwijnt. Spelen zou op straat moeten gebeuren. Die worden daartoe afgesloten.

Omwonenden zijn op zich niet tegen een verbouwing mits die qua omvang, gebruik en bouwstijl past op de plek en in de buurt. De eerder gepresenteerde plannen zijn te groot voor de beschikbare kavel leiden, menen de buurtbewoners, die overlast voor de buurt vrezen.

‘De muren worden hoger en breder en komen meer op bewoners af, zelfs tot op de erfgrens. Straten moeten worden afgesloten ten behoeve van een schoolplein. Hierdoor ontstaat verkeersoverlast in de wijk. Door de plannen voor een buitenschoolse opvang in het gebouw wordt de geluidsoverlast extremer en langduriger. De huidige Vijverhofschool is een monumentaal gebouw qua architectuur. De voorgestelde nieuwbouw past op geen enkele manier bij de architectuur van de buurt en doorbreekt het harmonieuze samenspel van school, vijver en woningen’.

Voor de (ver)bouwing heeft de gemeente 5,5 miljoen euro uitgetrokken. De grootste investeringen zouden in 2023 en 2024 moeten worden gedaan: per jaar zo’n 2 miljoen euro. Op bijgaande link is te zien hoe het er allemaal uit komt te zien https://youtu.be/gwKMbq2IOwU

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter