Nieuws
Begroting 2022: tekort wordt overschot

De gemeente rekent dit jaar met een begrotingsoverschot van 3,9 miljoen euro. Dat heeft wethouder Philip van Veller (financiën) de gemeenteraad bericht. De begroting die de vorige coalitie voor dit jaar maakte kende nog een tekort van 2,7 miljoen euro.

Het positieve saldo ontstaat onder meer door hogere uitkeringen van het rijk. Daarnaast zijn beleidsuitgaven ter waarde van 3,4 miljoen euro doorgeschoven naar 2023. Dit vanwege een langere periode voor het maken van plannen; problemen bij partners van de gemeente; gebrek aan ambtenaren; uitblijvende wetgeving; beleidswijzigingen.

B&W hebben ook besloten investeringen ter waarde van 7,2 miljoen euro dit jaar niet meer te doen doch op een later moment.

Van Veller erkent dat er bij 57 procent van alle beleidsvoornemens voor dit jaar problemen in de realisatie zijn. Hij verwijst daarbij naar dezelfde oorzaken als de welke doe leiden tot het doorschuiven van beleidsuitgaven naar 2023.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter