Nieuws
Burgemeester ontbijt met bakker en scholieren

Burgemeester Jules Bijl, Bakker Klink en leerlingen van de basisschool RKBS Maria Bernadette ontbijten vrijdag samen in het raadhuis te Leidschendam. Dit om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken. Van 3 tot en met 7 oktober schuiven zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel.

,,Elke ochtend ben ik trots als ik de inwoners van Leidschendam-Voorburg blij kan maken met een gezond ontbijt met mijn eigen gemaakte brood. Maar dat  de burgemeester ook aanschuift voor een lekker ontbijtje is toch wel extra bijzonder. Het burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan de jongste burgers onder ons mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van je dag, en meer over het bakkersvak te vertellen”, aldus Max van der Zijden van Bakker Klink.

Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien en is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt benadrukken. Voor het eerst wordt het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om dat belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter