Nieuws
GAMMA Leidschendam gaat verdwijnen

De GAMMA-vestiging in Leidschendam, Veursestraatweg 197, gaat verdwijnen. De grond is verkocht aan Veurse Horsten c.v. ten behoeve van woningbouw. GAMMA zelf zal de bedrijfspanden slopen.

Dat blijkt uit een bericht van B&W inzake de verkoop van stukken gemeentegrond aan Veurse Horsten c.v.. Het betreft grond achter de woningen Veursestraatweg 191/193, grond achter en naast Vlinders aan de Vliet (Veursestraatweg 195A) en diverse stukken grond gelegen tussen het sportpark Kastelenring, Schakenbosch, het bouwproject De Coulissen en Camping Noorthey.

Volgens B&W heeft Veurse Horsten c.v. ook diverse stukken grond in het gebied van particulieren gekocht. De onderneming bezit volgens het gemeentebestuur voldoende financiële middelen en economische draagkracht om woningbouwplannen te ontwikkelen en te realiseren.

Veurse Horsten c.v. is een combinatie van Schouten&De Jong projectontwikkeling en BPD (het voormalige Bouwfonds). Dezelfde combinatie realiseert nu zeven villa’s op de kruising van Noortheylaan en Veursestraatweg.

Wanneer de GAMMA weggaat is nog onduidelijk. Tot 2 november kan eenieder nog bezwaar maken tegen het voornemen van B&W de betrokken gronden aan Veurse Horsten b.v. te verkopen.

De bouwplannen maken onderdeel uit van de ontwikkeling van de Duivenvoordecorridor (DVC). Er moeten enkele tientallen woningen komen tussen de Veursestraatweg en de spoorbaan Amsterdam – Rotterdam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter