Nieuws
Voetgangers vogelvrij op Prins Bernhardlaan Voorburg

De verkeerssituatie op de Prins Bernhardlaan in Voorburg staat bekend als zeer gevaarlijk. Na een reeks ongelukken met fietsers, lijken nu de voetgangers aan de beurt. Aan beide zijden van deze (snel)weg zijn de trottoirs verdwenen.

Wie uit de richting Spinozalaan naar de Koningin Julianalaan wil, komt eerst een bord tegen. De melding daarop is samengevat: Fietsers omrijden, voetpad is open. Eénmaal overgestoken blijkt deze melding onwaar. Grote hekken versperren de doorgang en verwijzen de voetganger naar de overzijde.

Voor de toekomstige Bernardus appartementen is de stoep namelijk voor de derde maal in een paar weken opengebroken. Kennelijk was men een kabeltje vergeten. Bovendien moeten er nog allerhande gevel werkzaamheden worden verricht aan dit wooncomplex, dat nooit af schijnt te komen. Men zal maar naar de dokter of apotheek moeten, die er op de begane grond gehuisvest zijn. Even over de rijweg dan maar.

Voetgangers die wel oversteken, merken aan de andere zijde van de Prins Bernhardlaan dat hier helemaal geen trottoir meer is. De hele boel ligt open. Ook hier moeten stand pede kabels de grond in. De wandelaar ziet zich gedwongen uit te wijken naar fietspad en rijbaan.

Wie verantwoordelijk is voor deze ongecoördineerde wijze van werken? Dat moet toch de gemeente zijn. Daar is immers vergunning voor de werkzaamheden verleend.

Overigens zouden dezer dagen ook werkzaamheden beginnen bij de levensgevaarlijke inrit naar de parkeergarage, de doorgaande fietsroute en de laadzone voor de AH bij het Koningin Julianaplein. Daar zijn de borden weer verdwenen. Maar niet nadat een aantal in opvallende veiligheidsjacks gestoken mannen dagenlang hoofdschuddend naar de situatie hebben staan kijken. Ze zagen er kennelijk geen gat in.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter