Nieuws
Nieuw boek over Forum Hadriani

‘De vergeten stad’, dat is de titel van een nieuw boek over Forum Hadriani, de Romeinse stad die ooit in het huidige Voorburg-West nabij de Vliet lag. Het is geschreven door Tom Buijtendorp, onderzoeker en publicist. Ter gelegenheid van het verschijnen heeft het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden een kleine tentoonstelling ingericht over het Romeinse Voorburg. Buijtendorp beschrijft het dagelijks leven in Forum Hadriani. Ook komt de vraag aan de orde waarom keizer Hadrianus een stad liet bouwen in het huidige Voorburg. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Omniboek. Het kost 23,99 euro. Op youtube is een filmpje gemaakt door de Leidse lokale zender Sleutelstad te vinden waarin Buijtendorp over zijn boek vertelt: https://youtu.be/6h1ADxxjCgg

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter