Nieuws
Samenwerking gemeente en ondernemers blijft

De gemeente en de ondernemers in Leidschendam Centrum en Huygenskwartier Voorburg willen de zogenoemde ondernemersfondsen voortzetten. Beide fondsen zorgen met promotieactiviteiten ervoor dat de winkelgebieden aantrekkelijk blijven voor bezoekers.

Wethouder Astrid van Eekelen: ,,Ik ben onder de indruk van de veerkracht van de ondernemers in onze gemeente. Zij zijn van groot belang voor onze lokale economie en slaan nu opnieuw de handen ineen om vooruit te kijken en samen te werken aan levendige winkelgebieden.”

Voorzitter ondernemersfonds Huygenskwartier Edwin Marijs: ,,Met deze voortzetting van het fonds zijn wij bijvoorbeeld ook in staat om een aanzienlijke investering in de kerstversiering te doen. Ik zie hierin ook een bevestiging dat we op de goede weg zijn met bijvoorbeeld onze positionering en social mediastrategie.”

Voorzitter ondernemersfonds Leidschendam-Centrum Alfred van Kesteren: ,,Het is niet altijd eenvoudig om de ondernemers te bewegen om zich naast hun eigen onderneming ook in te zetten voor het hele winkelgebied. Maar met de laatste versie van de Vlietdagen die we dit keer zelf georganiseerd hebben, hebben we samen iets heel moois neergezet.“

De fondsen worden gefinancierd door de ondernemers zelf via een reclamebelasting waarvan de hoogte afhankelijk is van de waarde van het pand waarin ze zitten. De gemeente int de belasting, rekent vijf procent kosten en keert de rest uit aan de ondernemersfondsen: 90.250 euro aan het fonds Huygenskwartier, 50.350 euro aan het fonds in Leidschendam. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter