Nieuws
Samenwerking groot succes

Een groot aantal leerlingen van ROC Mondriaan en zes topkoks zorgden dezer dagen voor een spektakel. Ter gelegenheid van het Vliethuys Diner 2022 verzorgden zij een diner voor meer dan 120 gasten. Het werd een geweldige avond met culinaire hoogtepunten waarmee bovendien € 15.800,- werd bijeengebracht. Dit bedrag zal door Hospice Het Vliethuys gereserveerd voor het voldoen van de eigen bijdrage van bewoners die zelf niet over de middelen beschikken.

Voor de leerlingen van ROC Mondriaan was de avond een prachtige gelegenheid om al het geleerde onder toeziend oog van hun mentors in de praktijk te brengen. Ook voor de deelnemers was het een bijzondere ervaring. Niet alleen konden zij genieten van een zes gangen diner samengesteld door topkoks, ze waren, dankzij de enorme open keukens van ROC Mondriaan, ook ‘live’ getuige van alle inspanningen van de enthousiaste leerlingen. Het feit dat er dankzij deze happening een geweldige bijdrage voor het Vliethuys kon worden gerealiseerd maakte de avond nog bijzonderder.

Het Vliethuys Diner wordt mogelijk gemaakt dankzij de unieke samenwerking tussen zes Topkoks. Onder aanvoering van Marko Karelse van Villa La Ruche hadden de chefs van Brasserie de Koepel, Savarin, Elea, Central Park en Bij Erik een bijzondere menu gesteld. Het was voor hen misschien even wennen aan de enorm ruime keuken en het grote aantal tijdelijke collega’s, maar alle zes keken tevreden terug op een zeer geslaagde avond.

Het spreekt voor zich dat het Vliethuys zowel trots als dankbaar terugkijkt op de avond. Trots dat het na een afwezigheid van twee jaar weer zo goed gelukt is om het aangename met het bijzonder nuttige te combineren. En dankbaar voor alle medewerking die op vele fronten aangeboden werd. Voorzitter Willy Blonk: ,,Het is hartverwarmend om zien dat we met zoveel enthousiaste, gemotiveerde en gulle mensen een gewelde bijdrage kunnen leveren voor de (toekomstige) bewoners van Hospice Het Vliethuys.”

 

 

 

 

 

 

Beide bijgevoegde

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter