Nieuws
Opknapbeurt Voorburgs park kost zeven ton

De opknapbeurt van het Voorburgse park Vreugd en Rust zodat dit er weer uit komt te zien zoals landschapsarchitect J.D. Zocher het rond 1850 bedacht, gaat 700.000 euro vergen. Bepaalde onderdelen moeten voor 1 juni 2023 zijn afgerond om een provinciale subsidie niet kwijt te spelen. Zoals het er nu naar uitziet lukt dat ook.

Dat blijkt uit een bericht van de gemeente naar aanleiding van het vorige week gepubliceerde opknapplan dat tot 2028 loopt. Op de vraag hoe die periode te rijmen viel met de provinciale eis om voor 1 juni 2023 klaar te zijn, laat een woordvoerster van B&W het volgende weten:

,,Het instandhoudingsplan park Vreugd en Rust 2022-2028 geeft het wensbeeld aan wat we in deze periode willen bereiken en hoe we dit wensbeeld in stand gaan houden. Voor diverse onderdelen zijn subsidies aangevraagd en verleend. Deze moeten voor 1 juli 2023 afgerond zijn. Voor andere onderdelen uit het instandhoudingsplan vragen we nog subsidie aan of betalen we uit eigen middelen.’’

,,We voeren het plan in delen uit. Zoals het er nu uitziet is er geen reden om aan te nemen dat de onderdelen waar nu subsidie voor verstrekt is, niet voor 1 juli 2023 uitgevoerd kunnen worden. Het gehele project kost zo’n 700.000 euro. De plannen van voor corona betroffen diverse losse onderdelen waar subsidies voor zijn aangevraagd, die nu in één totaal instandhoudingsplan zijn opgenomen. Nu zijn ook diverse voorstellen voor aanpassingen in de beplantingen in het totaalplan opgenomen.’’

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter