Nieuws
Damlaan omgetoverd tot Regenboogstraat
De Damlaan in Leidschendam is omgetoverd tot Regenboogstraat. Gisteren, dinsdag 11 oktober, is aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt.
De gemeente is één van de vijf zogenoemde Regenbooggemeenten van de regio. Om dit extra te ondersteunen en uit te dragen heeft de Stichting Promotie Leidschendam Centrum (ondernemersfonds), in samenwerking met de gemeente, bedacht om deze maand extra kleur aan te brengen in de Damlaan door het ophangen van de ‘all inclusive’ vlaggen.

Initiatiefnemer van deze kleurrijke actie is de voorzitter van de Stichting Promotie Leidschendam Centrum, Alfred van Kesteren. ,,Het idee heb ik eigenlijk gepikt van de Canadese stad Montreal waar ik wel eens kom. Daar toveren ze ieder jaar ‘Rue St. Catharine’ om tot regenboogstraat met duizenden balletjes boven de weg, in de regenboogkleuren. Ik dacht: dat kunnen wij ook in Leidschendam, maar dan met vlaggen.”

De vlaggen blijven ongeveer een maand hangen tot dat de sfeerverlichting voor de donkere dagen weer wordt opgehangen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter