Nieuws
Kerk en begraafplaats ‘Verboden Toegang’

De katholieke kerk Sint Martinus, Oosteinde Voorburg, heeft het terrein voorzien van bordjes Verboden Toegang, inclusief artikel 461 Wetboek van Strafrecht. Zo is de fietsenstalling naast de kerk, waar gelovigen hun fietsen neerzetten maar ook kinderen van de nabijgelegen ‘wisselschool’, tot verboden gebied verklaard. Dat geldt ook voor de begraafplaats naast de kerk voorzien van een bordje Verboden Toegang terwijl op de pilaar naast de toegangspoort is aangegeven dat de dodenakker tussen 10.00 en 17.00 uur toegankelijk is. Het voorterrein van de pastorie is eveneens uitgedost met een verbodsbord waardoor de toegang tot diezelfde pastorie eigenlijk geblokkeerd wordt. Aanleiding tot de bordenactie schijnt de grafschending bij de kerk eerder dit jaar te zijn en het feit dat jeugd de tuin achter de kerk tot chillplaats heeft gekozen. Ze komen en gaan dan via de begraafplaats.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter