Nieuws
Eendjes voeren? 100 Euro boete!

Vanaf 1 november is het niet meer toegestaan om in Leidschendam-Voorburg in de openbare ruimte dieren te voeren.  De gemeente wil hiermee de overlast van bijvoorbeeld ratten en muizen tegengaan. Daarmee komt een einde aan onder meer het voeren van brood aan de eendjes. Overtreders wacht een boete van maar liefst 100 euro.

Wethouder Marcel Belt: ,,Inwoners bedoelen het goed als zij dieren zoals eenden voeren; het is leuk, ze willen hen helpen en geen voedsel verspillen. Maar het is niet nodig en heeft veel nadelen. Brood- en andere etensresten die achterblijven trekken ratten, muizen, meeuwen of andere plaagdieren aan. Zij kunnen zorgen voor overlast door lawaai, ontlasting of agressief gedrag. Daarnaast zijn het zout en de olie in het brood helemaal niet goed voor de gezondheid van dieren. De etensresten die in de vijver of sloot terechtkomen vervuilen ook het water. Dat is niet goed voor veel dieren en planten die erin leven.”

Heeft u oud brood over? Gooi dit dan in uw eigen GFT-container of in 1 van de ondergrondse GFT-containers van Avalex. Op www.avalex.nl kunt u zien waar deze containers in de gemeente staan. Er wordt dan compost van gemaakt (voeding voor planten). Heeft u etensresten (anders dan brood) over en gooit u dat liever niet weg? Kijk dan eens op de website van het Voedingscentrum wat u nog meer kunt doen met etensresten: http://www.voedingscentrum.nl/restjes

Wie in Leidschendam-Voorburg op of na 1 november dit jaar toch nog dieren voert in de openbare ruimte, loopt kans op een boete van € 100. Het voederverbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente (artikel 2:65a). De APV is in te zien op https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR33359/19

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter